Mi mindenre lehet jó egy kanál méz? 🥄🍯

Mi mindenre lehet jó egy kanál méz? 🥄🍯

   A reggeli rohanásban gyakran elfelejtjük, hogy figyelni kellene magunkra. Tudtad, hogy minden reggel egy kis kanál méz jót tesz az emésztésnek? Alapvetően fertőtlenítő hatása van, ezáltal besegít a szervezetnek a méreganyagok tisztításában. Ha kevesebb fehér cukrot szeretnél használni, akkor is jó megoldás a méz! Szinte nincs olyan étel vagy ital, amibe nem illene bele: tea vagy limonádé, mézes-mustáros csirkemell vagy csak az alapszószhoz kevered hozzá, sütemények, de a belevaló krémhez is adhatsz akár mézet! Esetleg próbáltad már a tejbegrízt mézzel elkészíteni? Még sok máshoz is fel lehet használni, nem csak a mézes kenyérhez! 

Talán furcsának hangzik, de kicsit nyugtató hatása is van a méznek. Lehet észre sem veszed, de a mézben levő glükóz elengedhetetlen a az idegsejtek működéséhez. Gyorsan felszívódik a vérben, így elősegíti a rugalmas felhasználását a testünkben és akkor hatásaként nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk. 

Tehát összegzésül elmondhatjuk, hogy a méz minden szempontból tökéletes választás! Sok területen fel tudod használni és ezáltal szinte észrevétlenül hozzáteszel egy kicsit a saját egészségedért! 

Vissza a blogba